Office 2019 versus Microsoft 365: Welke moet u kopen? Leave a comment

Microsoft 365 (voorheen Office 365) is de beste optie voor iedereen die toegang wil tot alle Office-apps en alles wat de clouddienst te bieden heeft. Als u lid wordt van de dienst, kunt u de voordelen delen met maximaal zes personen. Het is ook het enige aanbod dat continue updates en upgrades biedt tegen lage eigendomskosten. Er zijn echter maandelijkse of jaarlijkse kosten en u zou kunnen betalen voor functies en voordelen die u nooit zult gebruiken.

Als je alleen de kernapps nodig hebt, is Office 2019 misschien alles wat je nodig hebt, omdat het alle benodigde tools (Word, Excel, PowerPoint en Outlook) bevat om je werk op het werk of op school gedaan te krijgen. Het voorbehoud is dat vooraf betalen duur kan zijn, dat u opnieuw moet betalen om te upgraden en dat u geen extra functies krijgt.

Voordelen

 • Er kunnen maximaal zes personen gebruik van maken
 • Toegang tot alle apps
 • Gratis upgrades
 • Klantenservice
 • Windows 10, 8, 7, macOS-ondersteuning

Nadelen

 • Maandelijkse / jaarlijkse betalingen
 • Overweldigende veranderingen
 • Kosten voor onnodige functies
 • Beperkte functionaliteit bij serviceproblemen

Voordelen

 • Eenmalige betaling
 • Toegang tot kernapps
 • Traditionele ervaring
 • Beveiligingsupdates
 • Ondersteuning voor Windows 10 en macOS

Nadelen

 • Eén apparaatlicentie
 • Beperkt aantal functies
 • Geen upgrades
 • Geen klantenondersteuning
 • Geen oudere Windows-ondersteuning

Als u nieuw bent bij Microsoft Office of van plan bent om te upgraden, zult u twee opties tegenkomen: Office 2019 en Office van Microsoft 365 (voorheen bekend als Office 365), waardoor de beslissing iets gecompliceerder kan worden. Hoewel deze aanbiedingen u toegang geven tot dezelfde set apps, komt het verschil neer op de lijst met voordelen en eigendomskosten.

Wat u moet weten over Office 2019

Microsoft Office 2019 is de naam voor de zelfstandige versie van de suite met apps waarvoor geen abonnement vereist is. Dit betekent dat u het exemplaar voor altijd bezit na de eenmalige aankoop.

Met de zelfstandige versie (ook wel de “on-premises” of “eeuwigdurende” versie genoemd) kunt u de Office-apps op één apparaat installeren en bijwerken, maar u kunt niet upgraden naar een nieuwere versie. Dit betekent dat u de apps kunt blijven gebruiken gedurende hun levenscyclus (meestal vijf jaar) en daarna (zonder updates). Als u echter bijvoorbeeld wilt upgraden van Office 2019 naar het aankomende Office 2021 , moet u een nieuwe licentie aanschaffen.

Office 2019 wordt geleverd met alle essentiële apps (Word, Excel, PowerPoint en Outlook), maar bevat slechts een kleiner aantal functies en mist veel van de voordelen van een Microsoft 365-abonnement. U zult bijvoorbeeld geen cloud- en AI-gebaseerde functies vinden, samen met andere services, zoals Outlook.com premium, 1 TB OneDrive-cloudopslag en gratis maandelijkse tegoeden om met Skype naar vaste lijnen te bellen.

Wie zou Office 2019 moeten kopen?

Het Microsoft Office 2019-pakket is ontworpen voor commerciële klanten die volumelicenties gebruiken en niet klaar zijn om over te stappen naar een cloudversie van Office en specifieke vereisten hebben om de apps on-premise te gebruiken. Iedereen kan echter nog steeds voor dit aanbod kiezen.

Als u een gewone consument bent, heeft deze optie alleen zin als u door wilt gaan met een meer traditionele aanpak en de kosten vooraf kunt betalen. Het is ook een goede keuze als je de apps alleen op één computer wilt gebruiken, geen extra functies nodig hebt of nog niet klaar bent om over te schakelen naar Microsoft 365.

Terwijl u één licentie krijgt voor een Windows- of macOS-apparaat met behulp van de eenmalige aankoopoptie, kunt u ook de kernapps op mobiele apparaten installeren, maar de functionaliteiten zijn beperkt.

Office 2019 wordt geleverd in twee edities: Office Home & Student 2019 en Office Home & Business 2019, en ze kosten meestal respectievelijk $ 150 en $ 250 per apparaat. Office Home & Student 2019 wordt geleverd met Word, Excel en PowerPoint, terwijl Office Home & Business 2019 Word, Excel, PowerPoint en Outlook bevat.

In tegenstelling tot eerdere releases wordt Office 2019 alleen ondersteund op Windows 10 of een van de drie meest recente macOS-versies. Als je Office op Windows 7 of Windows 8.1 wilt installeren, heb je een Microsoft 365-abonnement nodig.

Wat u moet weten over Microsoft 365

Microsoft 365 is het nieuwe merk voor de betaalde service die Office 365 vervangt. Hoewel de service een nieuwe marketingnaam heeft, krijg je nog steeds dezelfde apps beschikbaar met Office 2019 en dezelfde voordelen van de vorige naam. Je krijgt nu echter ook veel nieuwe extra’s.

Aangezien dit een op abonnementen gebaseerde service is, betaalt u een maandelijks of jaarlijks bedrag om toegang te krijgen tot de suite met apps, zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher, Access en andere op al uw apparaten (pc, Mac, tablet en telefoons) – zolang slechts zes apparaten tegelijkertijd toegang hebben tot het account.

Als u het gezinsabonnement krijgt, kunt u de voordelen delen met maximaal vijf extra gebruikers voor in totaal maximaal zes personen met één account.

Het beste van de service is dat u zich nooit zorgen hoeft te maken over upgrades. Wanneer je de Office apps installeert met Microsoft 365, zit je altijd in de meest recente versie. Dit betekent dat zodra de apps op de computer zijn geïnstalleerd, ze automatisch beveiligings- en onderhoudsupdates, verbeteringen en nieuwe functies ontvangen.

Je hebt ook toegang tot cloudgebaseerde functies (zoals AI en realtime samenwerking) om nog productiever te blijven op school, op kantoor en op verschillende apparaten (Windows, macOS, iOS en Android). Elke persoon met wie je het account deelt, krijgt 1 TB OneDrive-opslag (tot 6 TB in totaal met het gezinsabonnement) en Skype-minuten. Het abonnement geeft u ook toegang tot de ondersteuningslijn van Microsoft om eventuele problemen met de apps op te lossen.

Als u veel foto- en videobestanden heeft, kunt u, naast de reeds 1 TB aan cloudopslag, tot 1 TB extra OneDrive-opslag aanschaffen in stappen van 200 GB voor een extra $ 1,99 per maand, waarmee de totale opslagcapaciteit wordt verdubbeld tot 2 TB (1 TB al inbegrepen bij het abonnement en 1 TB bij het aanvullende abonnement) voor $ 9,99 per maand. De optie is beschikbaar voor Microsoft 365 Personal- en Family-leden. Als u echter het gezinsabonnement heeft, kan alleen de primaire accounthouder de afzonderlijke terabyte kopen.

Wie zou Microsoft 365 moeten kopen?

Als u alles nodig heeft wat de suite te bieden heeft, is Microsoft 365 (Office 365) de beste optie, aangezien u alle apps op elk apparaat (Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 en macOS) installeert. Het is ook de enige optie die tegen lage kosten continue updates en upgrades biedt. Met Office 2019 daarentegen kunt u de apps alleen op één computer met Windows 10 installeren en moet u opnieuw betalen voor upgrades.

De cloudservice is er in twee smaken. Als u de enige bent die de apps en cloudservices gebruikt, kunt u het “Microsoft 365 Personal” (voorheen “Office 365 Personal”) -plan krijgen voor $ 70 per jaar (of $ 7 / maand), waarmee u toegang hebt tot alle apps , naast 1 TB aan OneDrive-opslag en Skype-minuten.

Al

s u het abonnement met familie of vrienden wilt delen, is het plan “Microsoft 365 Family” (voorheen “Office 365 Home”) uw beste optie. Het kost $ 100 per jaar ($ 10 / maand), je kunt de apps en voordelen delen met maximaal zes personen en iedereen krijgt 1 TB OneDrive-opslag.

Ongeacht het abonnement heb je ook toegang tot de aanvullende services, waaronder Microsoft Family Safety om schermtijd, app- en gamegebruik te beheren, locatie te delen, rijgedrag van jonge bestuurders te volgen en nog veel meer.

Andere premiumfuncties zijn onder meer Microsoft Editor om grammatica, spelling en schrijfstijl te controleren met behulp van AI-assistentie (vergelijkbaar met Grammarly) en andere op AI gebaseerde creatieve tools. Bijvoorbeeld PowerPoint Presenter Coach om u te helpen bij het oefenen van presentaties en Designer om u te helpen bij het maken van effectieve diapresentaties. Resume Assistant om de beste cv’s in Word te maken met inzichten mogelijk gemaakt door LinkedIn. En geld in Excel om de financiën van het huishouden te bekijken, bij te houden en te organiseren. U krijgt ook toegang tot creatieve inhoud zoals stockfoto’s, pictogrammen, premiumsjablonen en lettertypen.

Bovendien ontgrendelt het abonnement de premiumversie van Outlook.com, inclusief alles wat beschikbaar is met de gratis versie, plus 50 GB opslagruimte, geen advertenties, berichtversleuteling en verbeterde beveiliging.

Sommige services die zijn gebundeld met Microsoft 365 zijn ook beschikbaar zonder abonnement met een Microsoft-account, maar ze hebben beperkte functionaliteiten die alleen met een abonnement kunnen worden ontgrendeld.

Wanneer u een van de abonnementen kiest, moet u het jaarplan krijgen om op de lange termijn geld te besparen, en u hoeft zich gedurende ten minste een jaar geen zorgen te maken over betalingen.

Als u een student of docent bent, heeft Microsoft ook een gratis abonnement, dat u kunt verkrijgen met een geldig e-mailadres van de school. Met dit plan kun je zonder extra kosten Word, Excel, OneNote, PowerPoint, Microsoft Teams en andere schooltools op je apparaat installeren.

Windows 7 wordt niet langer ondersteund, maar Microsoft blijft beveiligingsupdates aanbieden voor de Office-apps tot januari 2023. Nieuwe functies zijn echter pas beschikbaar als je een upgrade naar Windows 10 uitvoert .

Office 2019 versus Office 365 : welke moet u kopen?

De uiteindelijke beslissing hangt af van hoeveel u de apps en services nodig heeft. Als je van plan bent om nog jaren bij Office te blijven, is een Microsoft 365-abonnement misschien wel de beste optie. De reden is dat u met het abonnement volledige toegang krijgt tot de apps en voordelen tegen lage eigendomskosten.

Abonnement Basis

Abonnment Basis

Eenmalige betaling

Microsoft 365

 • Krijg meer en verhoog de productiviteit met de nieuwste functies
 • Microsoft 365 (Office 365) geeft je toegang tot alle Office-apps en extra functies, zoals 1 TB OneDrive, Outlook.com premium, Skype-minuten en AI-gebaseerde functies.
 • U kunt ook Word, Excel, PowerPoint, Outlook en andere apps op maximaal zes apparaten installeren en u kunt het abonnement delen met maximaal zes personen (met het gezinsabonnement).

Office 2019

 • Betaal een keer en gebruik het voor altijd
 • Office 2019 bevat alle populaire apps, zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook, met alle functies die u nodig hebt om het werk gedaan te krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.