Office 2019 kopen zonder abonnement versus abonnement Leave a comment

Microsoft Office is al jaren een vaste waarde in huishoudens en op kantoor. Het is een populair productiviteitshulpmiddel geworden dat door miljoenen werknemers wordt gebruikt. Er zijn twee basisversies van Microsoft Office. Er is de traditionele Microsoft Office zonder abonnement die al heel lang bestaat. Er is ook de nieuwere versie op abonnementsbasis, Microsoft Office 365. Dus wat is de beste optie voor u en wat zijn de verschillen tussen de twee abonnementen? Vandaag zal ik zowel het maandelijkse abonnement als de eenmalige aankoopoptie bekijken om u te helpen de beste beslissing te nemen.

Microsoft 365 (voorheen Office 365)

Office 365 van Microsoft is een abonnementsservice die ervoor zorgt dat gebruikers beschikken over de modernste productiviteitstools die Microsoft te bieden heeft. Er zijn meerdere Microsoft Office 365-abonnementen voor thuisgebruik, bedrijven, grote bedrijven, scholen en non-profitorganisaties.

Dit op abonnementen gebaseerde plan wordt beschouwd als de beste optie voor gebruikers die toegang willen tot het volledige spectrum van Microsoft-apps en voordelen op meerdere apparaten. Gebruikers hebben toegang tot dezelfde voordelen en apps die worden geleverd bij de eenmalige Microsoft-versie, maar met extra functies, apps en verbeteringen.

Word, Excel, Powerpoint, Outlook, Publisher en Access behoren tot de apps waartoe gebruikers toegang hebben op verschillende apparaten (pc, Mac, tablet en telefoon). Maximaal zes apparaten hebben tegelijkertijd toegang tot één account en, afhankelijk van uw abonnement, kunnen gebruikers hun account delen met maximaal vijf personen, voor in totaal zes personen met één abonnement.

Met de mogelijkheid om via meerdere apparaten toegang te krijgen tot Microsoft Office 365, kunnen gebruikers een document op hun computer starten en het later gemakkelijk openen op hun telefoon of tablet. Deze mogelijkheid om op verschillende apparaten te werken om gemakkelijk werk gedaan te krijgen, is uniek met Microsoft Office 365 (de Microsoft Office-versie voor eenmalige aankoop bevat geen platformonafhankelijke functie).

Een van de grootste voordelen van Microsoft Office 365 is dat gebruikers met deze versie altijd de meest recente versie van de apps gebruiken.

Gebruikers hoeven zich nooit zorgen te maken over nieuwe versies, omdat elke versie en functie automatisch en zonder extra kosten wordt bijgewerkt. Dit omvat beveiligingsupdates, verbeteringen, de nieuwste functies en hulpprogramma’s.

Als u een gebruiker bent die de cyclus veracht om uw computers om de paar jaar bij te werken met de nieuwste editie van Office, dan is Microsoft Office 365 (onlangs omgedoopt tot Microsoft 365) wellicht de juiste optie voor u.

Functies die uniek zijn voor 365

Microsoft Office 365 wordt ook geleverd met cloudfuncties om de productiviteit van een gebruiker op verschillende apparaten te verbeteren.

Cloud opslag

Met het abonnement krijgen gebruikers 1 TB aan Microsoft’s OneDrive-cloudopslag en tot 6 TB in totaal bij gebruik van een gezinsabonnement. Abonnees kunnen indien nodig ook extra opslagruimte aanschaffen. Er kan tot 1 TB extra opslagruimte worden gekocht in stappen van 200 GB voor $ 1,99 extra per maand.

Technische ondersteuning

Technische ondersteuning is ook inbegrepen bij Microsoft Office 365, zonder extra kosten, voor technische problemen, ondersteuning voor abonnementen en facturering. Dit verschilt van de eenmalige aankoopversie van Microsoft die alleen gratis technische ondersteuning biedt voor installaties.

Service versus product

Net als andere abonnementsservices biedt Microsoft Office 365 zijn gebruikers een service in plaats van alleen een product. Abonnees krijgen het recht om de applicaties van de suite uit te voeren en toegang te krijgen tot bijbehorende services. Deze service wordt alleen aangeboden zolang de betalingen doorgaan. Zodra een gebruiker stopt met betalen, verliest de gebruiker zijn rechten om de applicaties en services uit te voeren. Gebruikers hebben 30 dagen na de vervaldatum van de vorige betaling om normaal te blijven werken.

U moet blijven betalen

Net zoals abonnementsdiensten afhankelijk zijn van betaling, geldt dat ook voor de licentie voor Microsoft Office 365. Als er niet meer wordt betaald, wordt de licentie ingetrokken. Gebruikers kunnen de licentie herstellen door de betalingen te hervatten.

Microsoft Office 2019 kopen zonder abonnement

De eenmalige Microsoft Office kopen zonder abonnement is de meer traditionele manier om te gebruiken met Microsoft Office.

Met de eenmalige aankoopoptie betalen gebruikers een enkele, voorafbetaling voor één licentie / computer. Dit is de zelfstandige versie van Microsoft van zijn populaire reeks kantoor-apps. Zonder maandelijks of jaarlijks abonnement doen gebruikers een eenmalige aankoop, wat betekent dat ze die softwarelicentie voor altijd bezitten.

Met deze versie kunnen gebruikers hun Microsoft Office-apps op één computer installeren en beveiligingsupdates krijgen. Gebruikers hebben geen toegang tot vervolgversies of toegang tot nieuwe functies en tools, tenzij ze deze opnieuw kopen tegen de volledige prijs.

Hoewel deze versie wordt geleverd met apps zoals Word, Excel, Powerpoint en Outlook, bevat het niet enkele van de functies die bij Microsoft Office 365 worden geleverd.

Enkele van de functies die niet zijn inbegrepen, zijn:

cloud opslag, voortdurende technische ondersteuning, en
de mogelijkheid om op verschillende apparaten te werken.

De eenmalige aankoopoptie geeft gebruikers de licentie om de software legaal uit te voeren en geeft de koper het recht om hun versie voor altijd te gebruiken.

Dit betekent dat er geen vervaldatum is en dat de koper de MS Office Suite zo lang als hij wil kan gebruiken zonder terugkerende kosten te betalen.

Dus, welke versie moet u kiezen?

Microsoft Office 2019 kopen zonder abonnement is voor sommigen misschien aantrekkelijker dan het maandelijkse abonnement, maar het mist de functies en ondersteuning van Microsoft Office 365.

Als u echter alleen de basisfuncties op één computer nodig heeft, kan de eenmalige aankoop voldoende zijn voor uw behoeften. Persoonlijk – ik run mijn eigen digitale marketingbureau vanuit mijn thuiskantoor en ik heb maar één licentie nodig … dus dat is wat ik heb en gebruik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.