Alles over Microsoft Office 2021 voor Windows & Mac

Microsoft Office 2021 is de volgende versie van Microsoft Office voor consumenten en kleine bedrijven. Dit is wat we tot nu toe weten.

Het is wat Microsoft een ‘eenmalige licentie‘-versie noemt. Een enkele betaling voor doorlopend gebruik van de software zonder jaarlijkse betalingen (aka ‘abonnement). De vervanger van Microsoft Office 2019.

Microsoft Office 2021 zal in de detailhandel worden verkocht aan particulieren en kleine bedrijven. Een soortgelijk product, Office LTSC, zal worden verkocht aan volumelicentieklanten.

office 2021Wat is Microsoft Office 2021?

Het is de volgende eenmalige betaling of niet-abonnementsversie van Microsoft Office voor consumenten en kleine bedrijven.

Microsoft Office 2021 zal in alle bundels bevatten:

Word 2021
Excel 2021
PowerPoint 2021
Afhankelijk van de bundel / pakket van Office 2021 kan het ook bevatten:

Outlook 2021
Access 2021 (alleen Windows)
Publisher 2021 (alleen Windows)
OneNote is ook inbegrepen, maar het is hetzelfde als in Office 2019.

Wat is er nieuw in Office 2021?

Microsoft heeft bevestigd dat deze functies zullen worden toegevoegd aan Office 2021:

Dynamische matrices in Excel
XLOOKUP() in Excel
Ondersteuning voor donkere modus
Lijnfocus toegevoegd aan Word’s Immersive Reader.
Een diavoorstelling met vertelling opnemen in PowerPoint.
Verbeterde prestaties
Toegankelijkheidsverbeteringen
Sommige andere functies kunnen worden toegevoegd voor de publieke release. Eenmaal vrijgegeven, zullen er geen functies meer worden toegevoegd, in tegenstelling tot de jaarplannen van Microsoft 365.

We hebben Excel’s Let() gezien in Office 2021/LTSC previews, maar helaas niet Lambda().

Het is onwaarschijnlijk dat Office 2021 cloud-gebaseerde functies zal hebben zoals Excel data types (aandelenkoersen etc).

Openbare preview

Er is nu een publieke preview van Office 2021 voor Mac (niet Windows). Zie Microsoft Office 2021 voor Mac, uw preview eerste blik voor enkele afbeeldingen uit de preview.

Windows en Mac

Microsoft Office 2021 zal beschikbaar zijn voor Windows en Mac desktops.

32-bit en 64-bit versies voor Windows. Alleen 64-bit voor Mac.

Windows 10 is vereist voor Microsoft Office 2021, hetzelfde als Office 2019.

MacOS, het beleid van Microsoft is om de huidige en afgelopen twee MacOS-releases te ondersteunen. Het zal werken met zowel Intel- als M1-gebaseerde Mac-computers.

Kortere ondersteuning

Microsoft Office 2021 zal slechts vijf jaar vanaf de releasedatum (niet de aankoopdatum) bugfixes en beveiligingspatches krijgen.

Dat is twee jaar korter dan Microsoft Office 2019 en de helft van het zogenaamd ‘fixed lifecycle’ beleid dat Microsoft zelf heeft aangekondigd.

Prijzen voor Microsoft Office 2021

Microsoft zegt “We zijn niet van plan om de prijs voor deze producten te wijzigen op het moment van de release.”

Wat geweldig klinkt maar eigenlijk niets betekent. ‘niet van plan om de prijs te veranderen’, laat nog steeds de mogelijkheid open van ‘verandering van plannen’. “op het moment van de release” betekent dat de prijs kan veranderen voor of na de release van Office 2021.

Microsoft wil Office 2021 niet verkopen als eenmalige aankoop

Microsoft wil heel graag GEEN onbeperkte licentieversies van Office verkopen. De hoge prijzen, de verminderde ondersteuning en de beperkte functies zijn daar allemaal tekenen van. Ze verkopen Microsoft Office 2021 alleen omdat Microsoft niet wil dat mensen overstappen op niet-Microsoft alternatieven.

Microsoft 365 met zijn jaarlijkse kosten (aka ‘abonnement’) is de voorkeursoptie van Microsoft. Het is winstgevender voor het bedrijf. Met veel cloud-gebaseerde functies, is het moeilijker voor klanten om over te stappen van Microsoft Office.

Wanneer?

Tweede helft van 2021′ is het enige dat Microsoft wil zeggen.