Het installeren van Office 2016, 2019 en 2021 ProPlus

Verwijder Office en Microsoft 365

Het gebruiken van je Office licentie is heel eenvoudig, we helpen je stap voor stap door dit proces heen!

BELANGRIJK!!! Om conflicten met de installatie te voorkomen moet u eerst uw huidige Office programma’s verwijderen. Ook Office test/bèta/trial versies of Microsoft 365 dienen te worden verwijderd. U kunt dit handmatig doen met behulp van het Configuratiescherm onder het kopje: Een programma verwijderen. Of met het Microsoft-hulpprogramma.

  • Het installeren van Office duurt tussen 5-40 minuten, afhankelijk van vaardigheid en internetsnelheid
  • Je hebt de activatiecode nodig die je (zojuist) gekocht hebt
  • Zorg dat je computer/laptop een werkende internetverbinding heeft
  • Voor het activeren hebt je naast de installatiecode ook een Microsoft account nodig

Open de volgende website: https://setup.office.com

Op deze pagina wordt je gevraagd om in te loggen. Doe dit met je Microsoft account. Heb je geen Microsoft account? Maak er eentje aan via deze site: https://account.microsoft.com/account?lang=nl-be

Zodra je ingelogd bent met je Microsoft account, krijg je de mogelijkheid om jouw Office licentiecode in te vullen. Vul hier de code in die je van ons hebt gekregen:

Stap 2

Zodra je de code hebt ingevuld, krijg je een melding dat je hiermee jouw product kunt verzilveren. Er wordt gevraagd naar je gewenste taal en land/regio, selecteer naar je wens. Maar let op, dit kun je later niet makkelijk mee wijzigen!

Stap 3

Als je de taal en land/regio hebt opgegeven, verschijnt er de mogelijkheid om Office te downloaden. Klik hierop en jouw computer of laptop haalt het Office installatie programma binnen. Open dit programma vanuit je browser OF vanuit de map ´Downloads´, Office zal nu downloaden. Er verschijnt een scherm waarin de voortgang te zien is:

Zodra de voortgang compleet is zie je dat de installatie geslaagd is. Dit scherm kun dan je sluiten.

Stap 4

LET OP: Dit geldt NIET voor iedereen, wanneer je de onderstaande afbeelding te zien krijgt KLIK dan op “VORIGE“. Als je dit NIET op je scherm ziet vervolg de installatiehandleiding hieronder.

 

Als de installatie voltooid is, kun je het product activeren vanuit elk Office programma wat je zojuist hebt geïnstalleerd als onderdeel van het Office pakket. Bij het openen van Office krijg je nu de vraag om Office te activeren, kies voor telefonisch activeren:

Hieronder afbeelding (stap 2) je installatie-id die je nodig hebt om Office te activeren.

Stap 5

Je hebt drie keuzes om Office nu te activeren.

  1. Je kan het nummer bellen wat weergegeven wordt in het venster op je beeldscherm (Kies voor optie 3 Andere office programma’s installeren),
  2. Je geeft de installatie-id door via Livechat op onze website
  3. Je gaat naar deze website van Microsoft.

In beide gevallen (telefonisch en website Microsoft) volgt u de aanwijzingen die u doorkrijgt. Op de website die je via de link kan openen, kun je het Installatie ID uit het Office venster invullen. Kies hier 6 of 7 cijfers (meestal 7 cijfers), afhankelijk van het aantal dat u in het venster van uw Office activatie ziet.

Vervolgens zie je het volgende scherm, geef hier je installatie ID van Office op. Let op! Dit is NIET de code die je bij ons hebt gekocht, maar het installatie ID (screenshot bij stap 4): Vul hier in je installatie id dat je ziet op je eigen PC.

In het volgende scherm wordt gevraagd op hoeveel computers je de software hebt geïnstalleerd. Vul hier altijd 0 in, onze activatiecodes werken op slechts één computer.

Klik hier om een beoordeling te plaatsen

Leer alles over Microsoft Office met deze cursussen:

klik hier voor het volgen van de Cursus Excel

Excel-formules die u in 30 minuten leert kennen

Klik hier voor het volgen van de Cursus Word

Om de cursussen te kunnen bekijken heeft u dit “Zomer2021” wachtwoord nodig!

Bedankt voor het kopen bij Licentie Discounter.

Hartelijk dank alvast voor uw beoordeling!
W.Daulay